Forsikring

Når uheldet er ude - forsikring

Da uheld og sygdom ofte er forbundet med store økonomiske omkostninger, anbefaler Gimlinge Dyreklinik, at du tegner en sygeforsikring på din hest.

Sygeforsikring

Sygeforsikringen er en forholdsvis billig forsikring, som tegnes som tillæg til livs- eller uanvendelighedsforsikringen. Sygeforsikringen dækker de fleste udgifter til udredning af skaden f.eks. røntgen, scanning, laboratorieundersøgelser og en evt. efterfølgende operation. Vær dog opmærksom på at der er forskel både hvad angår dækning, selvrisiko og max forsikringssum pr. år forsikringsselskaberne imellem.  

Der findes forskellige forsikringsmuligheder for heste

Den billigste forsikring er en livsforsikring. Denne forsikring dækker kun, hvis hesten pludselig dør eller skal aflives i henhold til dyreværnsloven. Hvis du ønsker en bedre dækning, bør du vælge en uanvendelighedsforsikring, der dækker hvis hesten bliver uanvendelig til ridebrug. Som tillæg til ovennævnte kan som tidligere nævnt, tegnes en sygeforsikring, der dækker de fleste dyrlægeudgifter, dog ikke til vaccinationer og tandraspning. Endvidere kan tegnes en transportforsikring. Nogle selskaber tilbyder også en rytterforsikring, der dækker rytteren på næsten samme måde som en almindelig fritids- og ulykkesforsikring. Pr. 1/7 2008 skal alle heste være ansvarsforsikret. Husk at undersøge om ansvarsforsikringen skal tegnes særskilt eller om den er en del af livs- eller uanvendelighedsforsikringen.

Eksempler på forsikringsselskaber:

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.