Operation

Hest i opvågningsboks efter kastration
Operation af heste

På Gimlinge Dyreklinik råder vi over operationsfaciliteter til heste.

Vi udfører f.eks. liggende kastrationer, klaphingst-kastrationer, sædstrengsadhærencer, brokoperationer, knæskalslåsninger og komplicerede sår.

Vi har udstyr til inhalationsnarkose, så vi kan holde hesten stabilt bedøvet i længere tid. Når hesten er bedøvet tilsluttes endvidere puls- og CO2-måler, så vi kan overvåge hestens tilstand under hele operationen.

Kastrering på klinikken

Hos Gimlinge Dyreklinik anbefaler vi altid, at heste kastreres liggende på klinikken. Dette skyldes, at der er renere i en operationsstue, end hvis vi skal kastrere på marken. Vi har mere opsyn med hesten i længere tid og kan gribe hurtigere ind, hvis noget skulle gå galt. Det medfører, at der opstår færre komplikationer efterfølgende.

Hesten vågner i vores polstrede opvågningsboks og overflyttes herefter til en boks i stalden, hvor den kan stå i ro og vente på at blive afhentet.

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.