Vaccination

Vaccination af heste

De fleste heste i Danmark vaccineres 1 gang årligt mod influenza og stivkrampe. Dette gøres for at forebygge at hesten bliver smittet med den aktuelle sygdom. Som oftest er det også påkrævet, hvis hesten skal opstaldes på en rideskole eller lignende. Heste der deltager i stævner og på dyrskuer skal ligeledes være vaccineret.  Det er en god idé at kontrollere om, der skulle være særlige forholdsregler til det pågældende arrangement i god tid. 

Vaccinationsforløb

Basisvaccination startes typisk, når føllet er 6 måneder gammel. Der skal vaccineres 2 gange med ca. 4 ugers mellemrum (min. 21 dage - max. 92 dage efter første vaccination)  Herefter anbefales halvårlige vaccinationer til hestens 3. leveår.  Efter 3. leveår vaccineres 1 gang årligt. Drægtige hopper vaccineres typisk mod herpesvirus (virusabort) i 5.,7. og 9. drægtighedsmåned.   Hvis din hest tidligere er vaccineret hos os, sender vi dig årligt en reminder, for at minde dig om vaccinationstidspunktet. Det er dog dit ansvar, at hestens vaccineres i tide.  

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.